JACARANDA: Et eksklusivt og livfullt håndlaget teppe som oser av kvalitet. En drøm å se på, og en nytelse å gå på.

HÅNDVERK DELUX:

De håndlagde teppene
vi kan levere fra Jacaranda i India
er rene kunstverk

Håndlagde tepper er en tidkrevende kunst som krever dyktighet på hvert trinn i prosessen. Hver rull med håndlaget teppe passerer gjennom minst 130 dyktige hender. Over 208 timer og mer enn 26 dager skal til for å oppnå det vakre sluttresultatet.

HÅNDVERKSTRADISJON: Det vakre ved Jacarandas håndlagde tepper kommer fra produktets særegne natur, og den håndverksmessige produksjonspraksis som fremdeles brukes ved hjelp av tradisjonelle verktøy og teknikker.

Alle tepper fra Jacarandas bære GoodWeave-etiketten. Det betyr at ingen barn, eller noen form for tvangsarbeid er tillatt. Forholdene på arbeidsplassen er dokumentert, og tilfeldige uanmeldte inspeksjoner blir utført.

MILJØFORDELER OG BOLIGKOMFORT: I tillegg til at teppene er spesielt vakre har de mange andre fordeler, både når det gjelder miljøhensyn og boligkomfort. Spesielle TENCEL* fibre hemmer vekst av bakterier, støvmidd og møll.

Fibrene frigjør også fuktighet til luften slik at det blir renere og en oppnår et mer komfortabelt bomiljø.

EKSTRA SKÅNSOMHET MOT HUDEN: Fibrene har en glatt overflate som gir en silkeaktig følelse, noe som også gjør at disse teppene er ekstra skånsomme mot huden.

 

DET MEST EKSKLUSIVE:  HIMALAYA HÅNDKNYTTET TEPPE – MED DITT UNIKE DESIGN OG DINE SELVVALGTE FARGER

Hvis du kan vente på det aller beste, er Jacarandatepper håndknyttet i Nepal
fra kinesisk silke og tradisjonell tibetansk eller New Zealand-ull toppen av kvalitet.

MF Design kan bistå med utforming av mønster/motiv og farger.
De tibetanske vevere lager hver enkelt knute for hånd. De sitter side om side, ved faste vevstoler.
Alle må knytte med samme stramhet og i samme tempo, og i gjennomsnitt skapes kun 10 cm per dag.
Teppet får en struktur og tetthet som tåler mange tiårs bruk.
Vår leverandør har et begrenset lager av de mest populære Himalaya tepper, i størrelse 2 x 3 m eller 2,5 x 3,5 meter.

Alle håndvevde TENCEL*-teksturer fra Jacaranda kan lages i skreddersydde farger,
tilpasset stoff, fargeprøve, Pantone farger eller andre fargereferanser.
Dyktige operatører bruker håndholdte tuftere for å stanse New Zealand ull, silke og Tencel-tupper gjennom et bomullsnett
hvor det spesifikke og unike motivet eller mønsteret er påtrykket .

VERDT Å MERKE:
Det er ingen minimum bestillingsmengde på disse kvalitetsteppene.

JACARANDA TEPPER leveres i mange utførelser – fra det fargerike – til det dempede. Fra heldekk til tepper på de mål du måtte ønske. Fra det rue og røffe  – til det silkemyke.

* TENCEL: Er en botanisk fiber anerkjent for sin lysglans. Det reflekterer lyset svært vakkert, og føles nesten som silkefløyel. Fargepalett fra Santusshi´s naturlige nyanser til Satara´s lyse juvellignende fargetoner. Alle Jacarandas TENCEL-heldekkende og løse tepper kan skreddersys i farger tilpasset fargeprøver eller stoffprøver.
99,8% av løsningsmidlene som brukes til å konvertere tremasse til TENCEL blir resirkulert og gjenbrukt om og om igjen.

Dette til forskjell for VISKOSE som medfører skadelige kjemikalier som kaustisk brus, karbondisulfid og svovelsyre og blir brukt hver gang i en tøff produksjonsprosess.

Tencel gir også høy slitestyrke og lysfasthet.

Rengjøring: Tencel: Heldekkende tepper kan rengjøres profesjonelt ved tørre eller kalde våte ekstraksjonsmetoder.
Viskosefibre er mer skjøre og vanskeligere å rengjøre. Profesjonell tørr ekstraksjon anbefales med mindre et viskoseteppe er en del av en ullblanding.

JACARANDA: Flere lag med Orac Decor lister og en egen lys-list gir et eksklusivt uttrykk/inntrykk. Med lys-list i taket skapes også en føelse av et større rom.

JACARANDA: Med denne kjøkkenmodellen får du et ekstra stort designregister. Sigdal Line består av slette MDF profiler i hele 16 forskjellige farger. Du får også mulighet for farge-tilpasset forkant. På toppen av dette kan du også blande din egen helt unike farge.

JACARANDA: En trendy kjøkkenmodell med slette fronter og inn-freste grep. Klart, kjølig og friskt – nordisk design på sitt beste. Her får du hele 19 forskjellige farger å velge mellom. I tillegg kan du også velge farge-tilpasset forkant på skroget. Du kan også blande din egen farge, så du får det nøyaktig slik du vil. Vi hjelper gjerne med rådgivning i valg av farge.